Peleihin ensi kertaa saapuvalla saattaa olla mielessään monia kysymyksiä, miten pelipaikalla kuuluu toimia ja mitä pitää tehdä. Joten tässä tietopaketti peleihin ensi kertaa saapuvalle, huoltajille ja miksei muillekin. Kannattaa lukea tarkkaan.

 

 

1. Miten ensimmäiseen pelikertaan tulee valmistautua?

Aivan aluksi sinun tulee tutustua Pääkaupunkiseudun airsoft-yhdistyksen sääntöihin, jotka löytyvät sivuiltamme www.pks-airsoft.net. Nämä säännöt tulee olla luettuna ja ymmärrettynä peleihin saavuttaessa. Sivuilta löydät myös tietoa pelipaikoistamme.

 

2. Miten varustaudun peleihin?

Tärkein asia ovat kunnolliset suojalasit. Nuoremmille pelaajille suosittelemme kasvot kokonaan suojaavaa maskia (esim. Sansei SG-5). Myöhemmin iän ja kokemuksen karttuessa voi siirtyä kompaktimpiin laseihin. Tällöinkin kannustamme käyttämään lisäksi hammassuojia. Muita erittäin suositeltavia varusteita ovat maastopuku ja nilkkoja tukevat jalkineet. Lenkkitossut eivät sovellu metsään. Kumisaappaat, vaelluskengät ja maihinnousukengät ovat parhaiten airsoftiin soveltuvia jalkineita.

 

3. Entäs se pyssy?

Monta kertaa meiltä kysytään - Pärjääkö siellä vempulla eli kertaviritteisellä pistoolilla?

 

Vastaus on: Kyllä pärjää!

 

Vemppu onkin hyvä aloitusase. Muutamien pelien jälkeen on helpompi tehdä päätöksiä haluaako lajiin panostaa enemmän vaikka sähköaseen ja muiden varusteiden muodossa. Jos softaus-kärpänen puraisee, on peleissä useita pitkään harrastaneita pelaajia jotka mielellään antavat vinkkejä tulevaisuuden varustehankinnoissa.

 

4. Mitä otan mukaan peleihin?

Tavallisesti viikkopelit kestävät useita tunteja. Joten pelivarusteiden lisäksi mukaan kannattaa ottaa eväitä ja riittävästi juotavaa. Hyvä esimerkki eväiksi on vaikkapa muutama ruisvoileipä, hedelmiä ja juotavaa. Limsa ei ole airsoftaajan janojuoma. Vesi tai mehu antaa voimia huomattavasti paremmin pitkänä pelipäivänä. On tärkeää että huolehdit riittävästä juomisesta kesäaikana! Minimisuositus taitaa olla 3l.

 

 

5. Miten toimin pelipaikalle saavuttuani?

Valmistele pelivarusteesi hyvissä ajoin kuntoon. Lippaat voit ladata vaikka jo kotona. Pelipaikalla on useimmiten PKS-airsoftin pelivastaava, joka vastaa peleistä ja niiden sujuvuudesta. Häneltä voit käydä kysymässä mitä tahansa yhdistyksemme toimintaan tai pelipäivän tapahtumiin liittyvää asiaa. Kannattaa käydä esittelemässä itsensä pelivastaavalle ja kertoa jos olet ensimmäistä kertaa peleissä mukana.

 

Säännöt kerrataan ennen pelien alkua joten ole tarkkaavaisesti kuulolla. Jos peleissä tarvitaan vapaaehtoisia esim. hyökkääjiä, kannattaa näihin osallistua aktiivisesti. Kuuntele peliohjeistukset tarkkaan, niin tiedät mitä pelissä tulee tehdä. Tällä tavoin saat itsekin peleistä enemmän irti.

 

Ja muista, että yhditys ei vastaa pelipaikalla mahdollisesti sattuvista onnettomuuksista. Eli olet omalla vastuullasi! 

 

Nuorten pelaajien ja heidän huoltajien on hyvä tiedostaa että pelialue on luonnollista metsää. Siellä on kantoja, kiviä, kallioita ja ym. kuoppia ja juurakoita joihin voi kompastu ja pahammissa tapauksissa loukkaantua. Tälläisiä ei pysty estämään taikka valvomaan, jokaisen pelaajan perässä ei pystytä olemaan. Omalla varovaisuudellaan ja hyvällä harkintakyvyllä onnettomuuksia pystyy välttämään. 

 

Eksymisen mahdollisuus on pieni mutta tietenkin mahdollista. Tutustu etukäteen pelialueeseen kartan avulla, ota selville missä tiet menevät ja edes jonkinlainen ilmansuunta. Esim. korpilammen pelipaikkaa ympäröi tiet ja serenan parkkipaikka. Lahnuksen aluetta ympäröi rautalanka-aita jota seuraamalla pääseet tuttutuihin paikkoihin. 

 

Jos eksyt niin älä hätäänny, hukka ei ole vielä perinyt. Pysähdy ja kuuntele, jos kuulet pelaamisen ääniä niin lähde sinne suuntaa jos kuuluu autojen ääniä niin silloin kyseessä on tie. MUTTA jos kuljet yleisellä tiellä jossa on liikennä niin muista pitää airsoft-ase piilossa. Jos pystyt palaa samaa reittiä takaisin niin palaa. Kun kuljet pelialueella niin katso maamerkkejä ja laita ne muistiin, tämä helpottaa suunnistamista ja maastossa kulkemista. 

 

Mikäli haluat kokeilla aseesi toimivuutta tai säätää esim. hoppia, on tälle määrätty erillinen paikka offgame-alueella. Testauksen jälkeen muista säännöissäkin mainittu toimintatapa eli lippaan irroitus + ’tyhjä laukaus’ + varmistus näin aseesi on turvallinen. Airsoft-aseella ei tule ampua PKS-airsoftin peleissä missään muualla kuin pelikentällä tai edellä mainitulla testauspaikalla. Pelien välissä ase pitää jättää aseenkäsittelyalueelle ja ottaa mukaan vasta kun lähdet takaisin pelikentälle.

 

6. Loppusanat

Näillä ohjeilla pääset mukavasti harrastuksen alkuun. Haluammekin toivottaa juuri sinut lämpimästi tervetulleeksi peleihin ja tapahtumiin. Jos tämä ohjeistus ei vastannut kaikkiin kysymyksiisi niin voit tiedustella asiaa joko PKS-airsoftin yhteisellä foorumilta www.pks-airsoft.net/lauta tai lähettää sähköpostia meille osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

 

Alkuperäinen teksti varastettu Turkusoftilta, heidän luvalla.